TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Az okostelefon testtartás

Az okostelefon testtartás

Sokat nyomogatod a telefonod? Görnyedten ülsz a gép előtt? Nézd meg mit tanácsol Füzy Gábor pilatesz mestertanár, a Füzy Pilatesz stúdio franchise rendszer megalkotója, az IWI ÉN Program minőségi mozgás szakértője!

Pár éve volt, hogy Angliában a gyógytornászok egy új testtartást neveztek el.  (Legutóbb 20 éve volt ilyen, amikor a csapott hát elnevezést kapta a drasztikusan megnőtt ülő munkát végzőknél jelentkező jellegzetes egészségügyi probléma.) Most végignézve a hétköznapjainkban, igen, sajnos egy újabb komoly deformáció az okostelefon testtartás, amely egy széles körben jelentkező, gyermekeket is érintő probléma.

A tablet, okostelefon vagy mobil testtartásról:

Egy tanulmány szerint az átlag ember naponta 2-4 órát hajol az okos készülék fölé. 15 fokos fej előrehajlás 60 kilogrammnyi nyomást tesz a csigolyákra, a tipikusabb azonban a 45 fokos fejhajlítás, ami közel 100 kg plusz nyomást jelent. Napi 3 órával számolva ez pedig évi 1000 órát jelent. Nem csoda, ha nemcsak fixálódik ez a helyzet, hanem tönkre teszi a nyaki csigolyákat.

De a nyaki probléma itt csak a kezdet lesz, mert a test ezt továbbítja lefelé, ezernyi más problémát kreálva.

Tehát ha már okos készülékünk fölé hajolunk, vagy netán gyermekünknek is adunk ilyet, akkor nagyon figyeljünk és tanítsuk meg, hogy azt emelt fejjel használjuk. És időnként végezzünk pár gyakorlatot ezeknek az ellensúlyozásra. 

Itt egy egyszerű 5 perces gyakorlat az OKOSTELEFON TARTÁS ellensúlyozásár. :)

Az IWI ÉN életmód programról: ITT olvashatsz bővebben.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop